Gratis verzending vanaf € 45,- | Slechts € 3,99 vanaf € 20,-

Houden Franse Bulldogs ervan om te knuffelen? + Enkele gezondheidsvoordelen!

Wie houdt er niet van een knuffel? Frenchies doen dat zeker, want net als wij mensen snakken ze naar liefde en aandacht. Geloof het of niet, maar knuffelen met je Franse Bulldog kan ook goed zijn voor je geestelijke gezondheid. Lees verder om erachter te komen waarom Franse Bulldogs graag knuffelen, wat doen als de liefde stopt en waarom knuffels goed zijn voor jou en je pup.

Houden Franse Bulldogs van knuffelen? Frenchies zijn erg knuffelige honden. Ze zijn gefokt als een menselijk gezelschapsras en willen zich onderdeel voelen van het peloton. Omdat jij de roedelleider bent, zullen ze hunkeren naar de liefde en veiligheid die ze voelen als ze dichtbij en warm voor je worden tijdens het knuffelen.

Als Frenchie-eigenaren weten we maar al te goed hoeveel knuffels Claude graag dagelijks geeft. Als we geen knuffels krijgen of ons niet geliefd voelen, kan dit leiden tot angst, depressie en stress … voor zowel u als uw hond!

Waarom Franse Bulldogs graag knuffelen, staat open voor discussie, maar ze hebben vooral liefde, geborgenheid en genegenheid nodig.

Onze persoonlijke ervaring met Franse Bulldog-knuffels

Zijn Franse Bulldogs knuffelig? 100%, ja!

Elke avond zullen mijn dochter en ik achterover leunen en ontspannen op de bank of bed om tv te kijken, en dit is Claude’s knuffeltijd.

Waarom zijn Frenchies zo knuffelbaar?

Ik kan geen wetenschappelijke verklaring vinden waarom Frenchies zo knuffelig zijn. Ik heb wel mijn eigen aannames.

Ik denk dat het te maken heeft met de manier waarop ze zijn gefokt. In de vroege dagen van de fokkerij waren ze ontworpen als metgezellen voor kantmakers tijdens de industriële revolutie.

Sommige mensen zeggen ook dat ze in die tijd de kinderen van de arbeiders beschermden.

Het komt erop neer dat dit; Franse Bulldogs zijn knuffelige honden en houden ervan dicht bij hun baasjes te zijn. Ze moeten deel uitmaken van een roedel, en jij, de eigenaar, bent de leider die hen voedt en voor hen zorgt.

Hoe je je Frenchie goed kunt knuffelen

Maar er is een verkeerde manier en een goede manier om een ​​Franse Bulldog te knuffelen, en het begint allemaal met hoe je ze oppakt. Honden houden er over het algemeen niet van om grote berenknuffels te krijgen of het gevoel te hebben dat ze niet bij je weg kunnen komen.

Als je je armen om je Frenchie slaat, voelen ze zich bekneld en bekneld en kunnen ze worstelen. De beste manier om een ​​Frenchie te knuffelen, is door ze naar je toe te laten komen.

Ze zullen meestal proberen om bijna op je te zitten en heel dicht in je gezicht te komen, of tegen je lichaam aan willen slapen om de warmte en nabijheid te voelen.

Zijn mannetjes of vrouwtjes knuffeliger?

Mannelijke en vrouwelijke Frenchies kunnen enigszins verschillende persoonlijkheden hebben met een aantal eigenschappen die betrekking hebben op elk geslacht. Neem dit echter met een flinke snuf zout, aangezien het karakter meestal afhangt van opvoeding, training en omgevingsfactoren.

Maar als ik een heel algemene en ingrijpende verklaring zou toepassen, zou ik zeggen dat mannelijke Franse Bulldogs graag meer knuffelen … en dit is waarom:

 • Mannen: kunnen assertiever, speelser, ondeugend zijn.
 • Vrouwtjes: kunnen nippiger zijn, meer houding, verlegen, volgzaam, humeurig, overheersend, sneller om agressie te tonen als puppy.

Deze karaktereigenschappen komen echter vaker voor als het mannetje niet is gecastreerd en het vrouwtje niet is gesteriliseerd. Als de kleine operaties eenmaal zijn uitgevoerd, worden de verschillen tussen mannen en vrouwen drastisch kleiner.

Tot slot, zolang de hond is gesteriliseerd of gecastreerd, zou er geen verschil moeten zijn tussen of een mannelijke of vrouwelijke Frenchie graag meer knuffelt.

 

Mijn Franse Bulldog zal niet knuffelen

Als uw Franse bulldog niet wil knuffelen, kan dat verschillende redenen hebben. Was je Frenchie bijvoorbeeld een reddingshond? Als dat zo is, kan het problemen hebben om dicht bij mensen te zijn in de knuffelcontext en angstig zijn vanwege een eerdere slechte ervaring.

Met tijd en geduld zou je in staat moeten zijn om het vertrouwen van je Frenchie te winnen en hem of haar uiteindelijk tegen je te laten knuffelen.

Het meest voorkomende probleem is echter een Franse Bulldog die graag knuffelt, maar dat nu weigert. Dit kan een aantal redenen hebben.

 1. Letsel en ziekte: als je Frenchie ziek is, willen ze misschien gewoon met rust gelaten worden. Bedenk dat ze misschien pijn hebben als je ze oppakt en knuffelt.
 2. Oudere leeftijd: naarmate honden ouder worden, kunnen ze zelfstandiger worden. Je kunt dit vergelijken met hoe tieners zich niet meer druk willen maken als ze een bepaalde leeftijd hebben gepasseerd. Oudere honden kunnen ook pijntjes en kwalen hebben waardoor ze niet meer van knuffelen houden.
 3. Koppigheid: misschien is je Frenchie gewoon koppig? Ze staan ​​bekend als een koppig ras en kunnen je terugbetalen als je een paar uur het huis verlaat, niet met ze speelt, of een ander waargenomen kleinigheidje!
 4. Karakter: of het kan zomaar zijn dat u een van die zeldzame Franse Bulldoggen heeft die niet graag knuffelen. Alle honden hebben hun eigen unieke persoonlijkheden.

Wat te doen als je Frenchie is gestopt met knuffelen?

Als je hebt gecontroleerd op gezondheidsproblemen en je Franse Bulldog er nog steeds niet toe kunt krijgen om weer van knuffels te gaan houden, wanhoop dan niet – misschien kun je de liefde en knuffels terug krijgen!

Hier zijn enkele dingen die u kunt proberen om ze allemaal weer sympathiek te maken.

 • Wrijf zachtjes over het oor van je Frenchie.
 • Moedig ze aan met een traktatie.
 • Train ze om overtollige energie te verbranden.
 • Wrijf en jeuk hun buik.

Als ze nog steeds hun ruimte nodig hebben, respecteer dat dan en laat ze naar je toe komen wanneer de tijd rijp is.

De voordelen van knuffelen met je Frenchie

Ik heb eerder gezinspeeld op het feit dat knuffelen met je hond ook echt goed voor je kan zijn. Geloof het of niet, er is zelfs wetenschappelijk onderzoek om deze bewering te ondersteunen.

Studies hebben aangetoond dat:

 1. Mensen die honden bezitten, zijn minder vatbaar voor depressies en stress.
 2. Mensen die honden bezitten, hebben een lagere bloeddruk.
 3. Mensen die honden knuffelen, lopen minder risico op beroertes.
 4. Mensen die met honden knuffelen en spelen, verhogen de serotoninespiegel in hun hersenen.
 5. Mensen die honden bezitten, zijn minder vatbaar voor hartaandoeningen.
 6. Mensen van 65 jaar en ouder met honden gaan minder vaak naar de dokter.

En knuffels zijn ook goed voor uw hond.

Franse Bulldoggen kunnen last hebben van depressies en zelfs verlatingsangst . Knuffelen met hun eigenaar zal ervoor zorgen dat uw Frenchie zich veiliger en geliefd voelt.

Door je Frenchie te knuffelen, kun je ook veel beter afgestemd zijn op hun algehele gezondheid. Om je een voorbeeld te geven, ik was vorige week met Claude aan het knuffelen en zag een klein knobbeltje op zijn rug. Gelukkig was het niets ernstigs, maar ik kon tenminste elk mogelijk probleem diagnosticeren.

Moet uw hond in uw bed slapen? 

De meest voorkomende plek waar Lucifer graag bij ons knuffelt, is in bed. We laten hem ‘s avonds een paar uur bij ons op bed slapen voordat hij naar beneden gaat naar zijn eigen bed.

Maar er is veel discussie over de vraag of een hond überhaupt in uw bed moet slapen, vooral de hele nacht en onder de dekens.

Dus, wat is het juiste antwoord?

Ik heb hier geen mening over aangezien ik geen dierenarts ben.

Hier zijn enkele uitwerkingen van wat de expert zegt:

“Er zijn enkele gezondheidsproblemen die verband houden met samen slapen met uw hond. Menselijke allergieën kunnen bijvoorbeeld verergeren. Er bestaat ook het risico van overdracht van ziekten, zowel van de hond op de mens als van de mens op de hond. Een dergelijke overdracht is echter zeldzaam. De slaapkwaliteit kan ook worden beïnvloed. Eerdere studies hebben aangetoond dat eigenaren die een bed delen met hun huisdier, grotere slaapstoornissen melden dan mensen van wie het huisdier niet in hun bed heeft geslapen. “ 

Ondanks die kanttekeningen, ging de dierenarts verder met te zeggen dat de hond zich braaf gedraagt, het is zeer onwaarschijnlijk dat u gezondheidsrisico’s ervaart door ‘s nachts samen te knuffelen en samen te slapen.

Als er iets is, zullen nachtelijke knuffels uw hond gelukkig houden en de goede band tussen de eigenaar en de hond vergroten.

Gevolgtrekking

Frenchies zijn een erg knuffelig hondenras en het is zeker een van de geweldige voordelen om er een te hebben. Claude is een verlengstuk van ons gezin geworden, en net zoals we familieknuffels hebben met onze jonge zoon, hebben we ook onze Frenchie erbij. Hij vindt het geweldig en wij houden er ook van.

Blog

De juiste verzorging van je hond

De juiste verzorging van je hond (Deel 1)   Honden hebben eenmaal verzorging nodig. De juiste aanpak is op dit gebied ook zeer relevant. Hoe...

Hoe vaak een Franse bulldog baden?

Net als mensen hebben onze viervoeters regelmatig een bad nodig. Als eigenaar van dit ras zou je jezelf de vraag kunnen stellen 'Hoe vaak moet je...

Leuke weetjes over de Franse Bulldog

Ze komen eigenlijk uit EngelandFranse Bulldoggen komen oorspronkelijk uit Engeland, niet uit Frankrijk!Ze werden voor het eerst gefokt in 1800 door...

Groenten en of Vruchten

Welke groenten en of vruchten mogen we aan onze honden geven? Welke moeten we vermijden? Vooral in de zomer komen deze vragen regelmatig voorbij,...

Alles wat u moet weten over droge hondenshampoo

“Voordat je denkt dat droogshampoo voor honden een nieuwe bevlieging is, luister goed! De liefde tussen jou en je hond houdt veel stand, maar laten...

Shampoo of zeep?

Shampoo of zeep? Dat is DE vraag!   Als het weer tijd is om uw hond te baden, dan speelt vaak een dilemma op, dat van waarmee kan ik hem het...

Zachte maar effectief voet en -voetenzoolkussen verzorging

Zachte maar effectief voet en -voetenzoolkussen verzorging Hoewel de winter langzaam ten einde loopt en er wordt minder zout gestrooid, dit betekent...

Oorverzorging voor honden (deel II)

Oorverzorging voor honden (deel II) Laten we dus eens kijken hoe de oorverzorging van onze hond moet worden gedaan. Wat zijn de stappen en wat...

Oorverzorging voor honden (deel I)

Oorverzorging voor honden (deel I)  Veel mensen vergeten hoe belangrijk het is om honden schoon te houden. Er zijn zelfs meer mensen die denken dat...

Zo kunt u de oren van uw hond effectief verzorgen

Een van de belangrijkste organen bij honden om te kunnen oriënteren zijn hun oren. Tegelijkertijd is dit gebied zeer kwetsbaar en blootgesteld aan...